dinsdag 28 februari 2012

Forestry Timber Export en Fetim gaan nauwe samenwerking aan

Amsterdam, 28 februari 2012 – Tijdens Domotex Hannover 2012, hebben Forestry Timber Export en Fetim een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met ingang van april 2012 is Fetim de Europese voorraadhouder van de producten van Forestry Timber Export, welke zij aanbiedt onder het merk: TimberTop.



De Europese voorraad en bijbehorende logistieke diensten welke Fetim gaat verzorgen zullen bijdragen aan het stimuleren van de verkoop van de TimberTop producten door de bestaande Europese relaties.



Voor Fetim zijn de TimberTop producten een goede aanvulling op het bestaande portfolio, ingevuld met de merken Solidfloor en Calista. Fetim biedt met TimberTop een nog breder productaanbod.



Zowel Forestry Timber Export als Fetim zijn zeer verheugd over de samenwerking en kijken uit naar de vruchtbare ontwikkeling van de samenwerking, gebaseerd op elkaars expertise.



Forestry Timber Export

Forestry Timber Export, Kuala Lumpur, Malaysia , is een onderdeel van Samawood; een toonaangevende producent van massief en drielaags parket. Het productiebedrijf is één van ‘s werelds grootste productenten van drielaags parket.



Fetim Group

De Fetim Group, met haar hoofdkantoor in Amsterdam, is een internationale handelsonderneming gespecialiseerd in design, ontwikkeling, marketing en verkoop van onder meer vloeren voor de professionele markt.

dinsdag 7 februari 2012

Veel diversiteit bij Solidfloor tijdens Domotex 2012

Amsterdam, 7 februari 2012 – Ook dit jaar was Solidfloor aanwezig op de Domotex welke plaats vond van 14 tot en met 17 januari 2012 in Hannover. Solidfloor presenteerde maar liefst 18 nieuwe producten. Variërend van een zeer bijzondere robuuste serie in de Vintage collectie, moderne FSC gecertificeerde vloeren in aardse kleuren, tot een nieuw klassiek patroon in de new Classics collectie.



18 noviteiten tijdens Domotex 2012
Op de Solidfloor stand werden er 18 nieuwe producten gepresenteerd. Vier nieuwe items in de new Classics collectie. De Vintage collectie was uitgebreid met negen nieuwe decoren en in de collectie Lifestyle zijn vijf pure FSC vloeren opgenomen. “Al onze dealers reageerden erg enthousiast op onze nieuwe producten. Op een beurs waar verder weinig innovatie in houten vloeren werd getoond, hebben wij ons positief kunnen onderscheiden”, aldus een woordvoerder van Solidfloor.



De meest opzienbarende vloeren kwamen uit de Vintage collectie. De zogehete Ax-woods zijn handgekliefd, wat de kracht van hout toont in zijn meest pure vorm. Deze robuuste vloeren met krachtige kleuren brengen een stoer gevoel met zich mee. Deze vloeren hebben de passende namen; Kilimanjaro, Mount Cook, Eiger, Torres del Paine en Matterhorn meegekregen. Maine, Oregon, Vermont en Nebraska zijn ook nieuw in de Vintage collectie. Deze items zijn alle handgeschraapt en fijnbezaagd, waardoor de eiken vloeren een karakteristiek en sfeervol uiterlijk hebben. Het kleurenpalet speelt in op de huidige kleurtrends van aardse kleuren. Zonder twijfel zullen al deze vloeren mensen die houden van een authentiek vintage interieur zeer aanspreken.



Uniek aan de nieuwe new Classics items, is het patroon. Het patroon, dat doet denken aan het klassieke molenwiekpatroon, is verkrijgbaar in vier volle diepe kleuren. Deze vloeren zijn een waardevolle aanwinst voor eindgebruikers die de stijl van weleer terug willen zien in een eigentijds huis. De vloeren hebben de passende namen Inverness, St. Andrews, Berkeley en Yale.



Voorzien van FSC certificaat, vergrijsde en aardse kleurtinten zijn duidelijke kenmerken voor de nieuwe Lifestyle vloeren. Met deze 10/3 items speelt Solidfloor in op de actuele woontrends. De vloeren hebben de namen Shade, Fossile, Seed, Soil en Earth gekregen.



Solidfloor
Solidfloor is al jarenlang een toonaangevend Europees merk met een uitgebreide collectie hoogwaardige houten vloeren en bijpassende accessoires. Met zijn uitgebreide en eigentijdse gamma aan duurzame houten vloeren biedt Solidfloor interieuroplossingen voor elke smaak, stijl en wens. De collecties van Solidfloor lopen uiteen van klassiek tot modern. Houten vloeren van Solidfloor kenmerken zich door een duurzame kwaliteit. Niet voor niets geeft Solidfloor 25 jaar garantie op haar producten. Een actief uitgebreid partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan 30 Europese landen.



Meer informatie is te vinden op: www.solidfloor.com.