vrijdag 30 augustus 2013

Nieuwe Europese beurs voor vloeren en houten gevelbekleding in België


European Floor & Wall Exhibition (EFWEX): 16 tem 18 maart 2014 in Flanders Expo Gent (B)

In het voorjaar van 2014 verwelkomt België een nieuwe Europese vakbeurs voor houten vloeren en gevelbekleding, LVT, vinyl en PVC vloeren, plaatsings-, afwerkings- en onderhoudsproducten en alle gerelateerde tools. Dat werd begin juli beslist in overleg met een groot aantal belangrijke ondernemingen actief binnen deze sectoren.

De beurs speelt in op de groeiende behoefte in de sector naar een beurs met aandacht voor parket, laminaat, terrasvloeren, houten gevelbekledingen, vinyl- en LVT-vloeren en alle professionele toebehoren.

De vakbeurs zal tweejaarlijks gehouden worden. Als locatie werd, gezien de centrale ligging en de hoogwaardige infrastructuur, geopteerd voor Flanders Expo in Gent (B).

Driedaags evenement

De European Floor & Wall Exhibition wordt een driedaags beursevenement gedragen door een brede basis van binnen- en buitenlandse fabrikanten, importeurs en distributeurs die als exposant een compleet en actueel overzicht van de nieuwste producten en technologieën zullen brengen.

De beurs vindt plaats op zondag 16, maandag 17 en dinsdag 18 maart 2014 en is elke dag geopend tussen 11u en 20 u.

Internationale UITSTRALING

Zoals de naam van de beurs laat vermoeden streven de organisatoren naar een vakevenement met zowel internationale als Europese uitstraling. Europa wordt wereldwijd erkend als een regio met tal van topbedrijven en grote knowhow in de sectoren van houten binnen- en buitenvloeren, laminaat en vinyl- vloeren, gevelbekledingen in hout of composietmaterialen, alle afwerkings-, plaatsings- en onderhoudsproducten en alle toebehoren.

Exclusief voor professionals

De European Floor & Wall Exhibition is exclusief voor alle professionals actief in de sector van houten vloeren en gevelbekleding, terrasvloeren, laminaat, vinyl- en LVT-vloeren, plaatsings-, afwerkings- en onderhoudsproducten en gerelateerde machines. De beurs wordt dus een niet te missen evenement voor fabrikanten, parketteurs en andere vloerplaatsers, schrijnwerkers, aanleggers van buitenterrassen en houten gevelbekledingen, interieur- en totaalinrichters, verdelers, voorschrijvers, invoerders en (interieur)architecten, decorateurs, designers en aannemers in de projectbouw, …

Productdemonstraties en presentaties door specialisten

De exposanten van de beurs staan in voor tal van praktische demonstraties omtrent hun producten en hun vaktechnisch correct gebruik. Daarnaast zal de bezoeker ook de mogelijkheid hebben zich tijdens een aantal korte en bondige presentaties (10 à 15 minuten) theoretisch te informeren over belangwekkende en actuele topics. 

Aantrekkelijk voor bezoekers

De organisatie plant nationaal en internationaal tal van acties en campagnes om de beurs extra aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Tevens wordt overwogen gratis catering aan te bieden.

Productgroepen

De European Floor & Wall Exhibition is het niet te missen evenement voor iedereen die professioneel werkt met onder meer onderstaande productgroepen:

             Houten Vloeren

             Parket

             Laminaat

             Kurk

             Bamboe

             LVT,PVC en Vinyl vloeren,

             Terrasvloeren (hout en composiet)

             Houten gevelbekleding

             Bevestigingssystemen voor terrassen en gevelbekleding,

             Lijmen, lakken, oliën, voegkitten, onderhouds- en reinigingsproducten voor vloeren en wanden

             Machines om te zagen, schuren, polieren, verouderen, renoveren, nagelen en nieten, …

             Machines om te oliën, lakken, drogen en boenen

             Loonbedrijven (lakken, oliën, schaven verpakken verouderen, enz..),

             Toebehoren voor de sector: werktools, vochtmeting, …

             Plinten en profielen

             Ondervloeren, dampschermen, …

·                     Automatisatie

             Traprenovatie en trapprofielen

·                    

De European Floor & Wall Exhibition is een initiatief van F.F.I. Deze Belgische onderneming is tevens uitgever van de professionele magazines Floor Forum en Floor Forum International. Beide zijn vakbladen voor de sector van de houten binnen- en buitenvloeren, houten muurbekleding, laminaat, LVT en vinylvloeren, plaatsings- en afwerkingsproducten, … Ze worden gepubliceerd in het Nederlands, Frans en Engels en zijn een toonaangevende informatiebron voor deze sector. De magazines worden verdeeld in de Benelux, Frankrijk (Floor Forum) en wereldwijd (Floor Forum International). Gezien het engagement, de betrokkenheid en de expertise die F.F.I.  al meer dan tien jaar betoont, werd met de brede steun van de belangrijkste bedrijven actief in deze sector beslist om de beurs te organiseren in maart 2014.

1 opmerking:

  1. Het is een leuke blog om een goede informatie te verstrekken. Uw gegevens zijn echt nuttige informatie. Bedankt voor het delen van deze ....
    Solidfloor Driftwood

    BeantwoordenVerwijderen