dinsdag 12 april 2011

Activiteiten binnen de Parketopleiding.

In navolging van de succesvolle bezoeken aan en gastlessen van leveranciers heeft de heer Dick Heijster van Thomsit maandagmiddag 14 maart heeft een gastles verzorgt op het ROC Midden Nederland voor alle niveau 2 leerlingen parketvloerleggers.

De heer Heijster heeft uitgebreid vertelt waarom en hoe een goede vloerinspectie uitgevoerd moet worden en heeft aan de hand van voorbeelden die hij mee had gebracht, duidelijk gemaakt wat er kan gebeuren en wat de consequenties kunnen zijn als er geen goede vloerinspectie heeft plaats gevonden.
Ook zijn er verschillende ondervloeren behandeld en uitgelegd hoe hiermee om te gaan.
De ondergronden die behandelt zijn: cementdekvloeren, anhydriet, betonmonoliet, fermacel, plavuizen, natuursteen en siergrind.

Er volgde een demonstratie vochtmeten met een elektronische meter en een CM meter en er werd uitgelegd hoe een krasproef werkt en uitgevoerd moet worden. Dick heeft uitgelegd wanneer een ondervloer met primer of vochtscherm behandeld moet worden.

Het laatste onderdeel van zijn les heeft hij besteed aan welk type lijm het best toegepast kan worden op de verschillende vloeren.

Het was een goed voorbereidde en mede daardoor een afwisselende en leerzame les. Het ROCMN en de leerlingen bedanken Thomsit en Dick in het bijzonder voor de middelen en tijd die zij beschikbaar  hebben gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten