donderdag 14 juli 2011

In het Internationaal jaar van de bossen werken aan een gevarieerd Nederlands bos

2011 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het internationaal jaar van de bossen. Stichting Probos komt daarom samen met verschillende partners in actie om de biodiversiteit in het Nederlandse bos te vergroten door de aanplant te stimuleren van inheemse boom- en struiksoorten die zeldzaam zijn geworden. Total Timber BV, de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) ondersteunen de actie. De organisaties geven een donatie gekoppeld aan eigen doelstellingen én resultaten op het gebied van duurzaam bosbeheer en het gebruik van duurzaam geproduceerd hout.

Deze actie is eind 2010 gestart samen met Total Timber B.V., een in Everdingen gevestigde houtimporteur. Total Timber draagt een vast bedrag af voor elke kubieke meter duurzaam geproduceerd hout die ze verkopen. De brancheorganisaties voor de houthandel en timmerindustrie, VVNH en NBvT, sluiten zich hier graag bij aan en doen een donatie vanuit de gezamenlijke campagne ‘Bewust met hout’. Deze campagne is opgezet om het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in Nederland tot norm te maken. Met het geld dat hiermee beschikbaar komt zal Probos de aanplant stimuleren van inheemse boom- en struiksoorten die zeldzaam zijn geworden in het Nederlandse bos. Denk hierbij aan soorten als linde, wilde appel, wilde peer, ratelpopulier, vuilboom en zwarte populier.

De aanplantactie is een echte win-win situatie. De partners dragen bij aan het bevorderen van het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in Nederland en daarmee aan duurzaam bosbeheer wereldwijd. De geboekte resultaten zorgen voor het benodigde geld om de soortendiversiteit in het Nederlandse bos te versterken.

Ook u kunt bijdragen aan dit initiatief en daarmee duurzaam bosbeheer in Nederland en wereldwijd een warm hart toedragen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd in dit Internationaal jaar van de bossen. Meer partners betekent meer plantsoen dat verspreid kan worden. Vanzelfsprekend krijgt u hier ook iets voor terug. Neem contact met ons op en kijk op welke manier u en uw organisatie kunnen bijdragen aan deze actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten