vrijdag 17 juni 2011

Eerste mbo-diploma’s via EVC voor parketbranche

Onlangs ontvingen de eerste ervaren parketteurs Sandro en Jaap Bouman het mbo-diploma Allround parketteur uit handen van Kenniscentrum SH&M. De broers Bouman zagen hun jarenlange werkervaring, aangevuld met kortdurende scholing, verzilverd in het landelijk erkende mbo-diploma op niveau 3.
                                
Onder begeleiding van Kenniscentrum SH&M zijn eerst alle competenties van de kandidaten in beeld gebracht. Dit mondde uit in een Ervaringscertificaat met advies voor aanvullende kortdurende scholing. De heren Bouman, eigenaren van Vloerservice Bouman in Doetinchem beschikken over de vereiste kennis en praktijkervaring. Met enkel het afleggen van een taaltoets Nederlands sleepten zij de mbo-diploma’s in de wacht.

Praktijkervaring goed voor mbo-diploma
Dankzij EVC kunnen ervaren parketteurs, zonder jarenlange scholing, toch een mbo-diploma behalen.
EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Dit houdt in dat werkervaring omgezet kan worden in beroepscompetenties. Deze competenties moeten vervolgens overeenkomen met een middelbare beroepsopleiding. In het geval van de broers Bouman was dat de opleiding Allround parketteur. Door veel doen en te kijken hebben zij die ervaring opgebouwd. Echter een officieel vakdiploma ontbrak er nog aan. De heren Bouman zijn van mening dat wanneer je de klanten kwaliteit wilt bieden, dat ook zelf  moet tonen door goed vakmanschap te combineren met een opleiding. Sandro Bouman geeft aan dat: “Goed opgeleide mensen goed zijn voor de toekomst van zowel onze zaak als voor de branche. Een vakdiploma geeft je tenslotte toch meer eigenwaarde”. Jaap Bouman vult aan: “Zeker goed als we straks weer zelf mensen opleiden. Kan je toch zeggen dat je allround parketteur bent!” Het traject was voor beiden tevens een bevestiging dat zij hun werk goed in de praktijk hebben geleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten