dinsdag 1 november 2011

VPL Nieuwsvloer oktober 2011

                                                                                                  

 Inleiding

Oktober is het alweer. Wat gaat de tijd toch snel. En wat is er veel gebeurd. ALV is verzet van maandag 3 naar maandag 31 oktober 2011. Het bestuur van VPL vindt het beleidsplan VPL 2011 – 2015 ‘VPL gaat terug naar parket’ dusdanig belangrijk dat zij meer leden op de ALV wil hebben. De feedback tot nu toe is dat veel leden de gang van zaken binnen VPL goed vinden gaan. En goed is goed, niet dan? NEE, goed kan altijd beter. Ik spreek u dan ook streng toe….. komt allen naar de ALV. Het bestuur en secretariaat willen feedback. Een ‘Het gaat goed’, is voor ons niet goed genoeg. Wij willen weten wat er precies goed gaat, wat beter gaat dan vroeger, wat slechter gaat dan vroeger, wat beter kan gaan naar de toekomst toe, wat minder aandacht behoeft etc. En natuurlijk willen wij feedback over ons uit te zetten beleidsplan.  VPL gaat terug naar parket. Wat vindt u daarvan? En waarom vindt u dat? Waar kunnen c.q. moeten wij rekening mee houden? Vertel het ons. Het bestuur zit klaar, de secretaris ook. Zonder uw input geen vereniging. De vereniging is van u. U bent de vereniging. Uit het hart en dus gemeend.

Deze nieuwsbrief laat ook een nieuwe rubriek zien. Namelijk VPL in de pers en andere uitingen. 

@ buitengewone leden. LET OP nog niet alle buitengewone leden hebben hun zogenaamde elevaterpitch nog niet bij het VPL-secretariaat aangeleverd voor publicatie op de website van VPL, op de homepage nota bene . Een gemiste kans. Met uw bedrijfsslogan op onze homepage heeft u weer een communicatiemoment dat door heel veel personen gezien en gelezen wordt. Voorlopig heb ik het bedrijfslogo erop gezet, maar er kan meer! En denkt u ook aan de blog voor op uw perslijst? Gemiste kans als u er geen gebruik van maakt. 

1.       VPL bestuur


Het bestuur ontmoet u graag op de ALV, maar dat werd net al erg duidelijk. Naast de ALV, het moment om uw verenigingshart te luchten, vindt het bestuur betrokkenheid van de leden erg belangrijk. De hand wordt direct in eigen boezem gestoken….. hebben de leden weinig affectie met het huidige beleid. Of spreekt het juist erg aan en wordt er daarom weinig geparticipeerd? Tijdens de laatste drie ALV’s is er altijd wel een oproep geweest voor participatie in werkgroepen of commissies. Als er al een commissie wordt samengesteld dan blijkt de desbetreffende commissie niet levensvatbaar omdat er gewoon niemand op komt dagen tijdens een belegde vergadering. Ondernemers hebben het natuurlijk druk, dat begrijpen wij ook. Maar wat wij niet goed kunnen volgen is het feit dat u geld, in de vorm van contributie, betaald aan een vereniging waar u natuurlijk goede dienstverlening voor terug krijgt, maar u kunt voor dat geld ook INVLOED uitoefenen. Maak gebruik van uw stem, invloed en “macht”, participeer, neem deel en gebruik uw vereniging. 

   

De voorzitter van het bestuur krijgt steeds meer het gevoel op de juiste weg te zitten met   ‘VPL terug naar parket’. Parket als exclusief product voor het luxe gevoel. Een luxe gevoel voor uw klant en luxe vereniging voor u als ondernemer. Het hoge topsegment daar bent u in thuis. Ook de ondernemers die projectmatig leggen zijn van deze markt thuis. VPL is de thuishaven voor dit soort topbedrijven in Nederland. De voorzitter krijgt dit gedachtegoed steeds meer bevestigd via de media. In bepaalde reclames wordt de vloer aangeveegd met op hout lijkende vloeren en wordt een houtenvloer gezien als het beste van het beste. De kwaliteitsbladen voor interieur prijzen ook de echt houtenvloeren aan. Ooit een laminaat in een exclusief woonblad gezien? VPL terug naar parket. Op koers en op stoom.



2.       VPL gremia en  stakeholders



-          Sociaal Fonds Parket (SFP)

In december beginnen de CAO-gesprekken weer. Als u input heeft hoor ik dat graag via info@vplparket.nl. Ook als u vragen over de CAO heeft overigens , maar dat terzijde.



-          Commissie parket HBA

De Commissie Parket HBA onderzoekt of het mogelijk is om de diverse partijen die nu met elkaar in overleg zijn over inHout te institutionaliseren als werkcommissie onder de Commissie Parket.



-          Scholingscommissie

Deze scholingscommissie heeft de spectaculaire workshopdag inHout verschoven van maandag 6 november 2011 naar maandag 30 januari 2012. Dit omdat maandag 6 november een andere vloerenpartij een dag organiseert met een gelijksoortige insteek. Het bleek na een scherpe analyse dat beide evenementen niet in elkaar te schuiven zijn. Jammer maar helaas. VPL heeft het wel voor elkaar gekregen om al haar buitengewone leden de kans te geven deel te nemen aan de dag door een workshop te verzorgen. Een uitgelezen kans voor haar buitengewone leden.



-          Nederlandse Parketfederatie (NPF)

De NPF – Alliance en VPL – is in volle vaart bezig met het tot stand brengen van de opleiding tot onafhankelijk deskundige. Met register en eventuele certificering. Wat een uniek project voor deze unieke branche.



-          Bestuursvergadering SH&M

Geen direct nieuws vanuit SH&M.



-          HBA

Geen direct nieuw nieuws vanuit het HBA.



-          SGC

Er is weer een constructief gesprek gevoerd met het SGC. De welwillendheid van beide kanten was duidelijk aanwezig. De samenwerking is dan ook erg fijn en constructief. Als wij met ons allen, secretariaat, leden en SGC letten op de beheersbaarheid en terughoudendheid van het aantal klachten dan heeft aansluiting bij het SGC ook echt toegevoegde waarde voor de eindgebruiker van uw parketvloer.







3.       VPL gaat digitaal

-          Website

De nieuwe website natuurlijk al bekeken? Natuurlijk. Ook al ingelogd?



-          www.mijnvplvloer.nl

De aanmeldingen van vloeren door eindgebruikers neemt gestaag toe. Voegt u de brochure nog bij bij uw offerte en / of koopovereenkomst? Doen hoor. Extra service voor uw klant en daarmee voor u.



-          www.mijnvplwerkvloer.nl

De website is operationeel. U kunt u teveel aan werk aanmelden zodat u in overleg met andere leden daar vakmensen op kunt zetten. Ook kunt u uw vakkrachten die in de zogenaamde leegloop zitten aanmelden zodat andere leden daar een tijdelijk beroep op kunnen doen. De zakelijk afspraken maakt u natuurlijk als VPL lid onderling. 



Het goede voorbeeld. Er was na één dag operationeel te zijn met www.mijnvplwerkvloer.nl al een werk aangemeld door een gerenommeerd lid uit Amsterdam. Zij kregen als reactie op het aangemelde werk een tweetal vaklieden “aangeleverd” waar de ondernemer heel goed mee uit de voeten kon.



-          VPL nieuwspagina

De ontwikkeling van “VPL hout u op de hoogte” is in volle gang. Het wordt een bijzondere nieuwssite waar u het laatste nieuws kunt vinden over de parketwereld en informatie voor MKB-ers in Nederland. Volg het nieuws op de voet en stel de nieuwspagina in als startpagina. HET nieuws en met, niet onbelangrijk, de juiste moderne look & feel. Daar was parketminnend Nederland wel aan toe.

 

-          VPL app

De beloofde app wordt nog niet in ontwikkeling genomen. Op dit moment is het voor de vereniging te duur. Als de ontwikkelkosten in de toekomst afnemen, doordat er al vele apps voor zijn gegaan, dan overweegt de VPL alsnog om de app te ontwikkelen.



-          Blog

Lever uw persberichten aan bij VPL. Zij zal het nieuws plaatsen op de blog. Een veel gelezen publicatie van VPL.



-          Twitter

Twitter blijft groeien. De aantallen volgers nemen dan ook alleen maar toe. Volg VPL ook. En lees van dag tot dag wat VPL bezig houdt en waar VPL mee bezig is.













4.       VPL gaat terug naar parket

Kom naar de ALV om VPL te voeden in haar gedachtegoed: VPL gaat terug naar parket.

DOEN!





5.       VPL in de pers



-          Mobilia

De terugkerende column in Mobilia is een paar afleveringen geleden een andere koers in geslagen. Alle redenen om lid te worden van VPL worden per item uitgelicht en toegelicht. Zo worden de voordelen van het VPL lidmaatschap voor alle parketspecialisten in Nederland duidelijk. Bij alle punten wordt er ook terug gegrepen op VPL terug naar parket. Zowel in het luxe segment als in de projectwereld.



-          Parketblad

Er heeft een artikel in Parketblad gestaan over www.mijnvplvloer.nl. Gezien de reacties een veel gelezen blad en een veel gelezen artikel.



-          Ons Huis Vloeren

Heeft VPL geïnterviewd over karpet op de parketvloer.  Het kan een toevoeging zijn, maar parketvloeren zijn over het algemeen van zichzelf al een blikvanger. En er is door VPL gezegd dat kleurverschil door karpet op de parketvloer op de loer kan liggen.



-          TNO innovation fo live

Een onderzoek van TNO: “Vervaardiging en gebruik van nano-eindproducten in Nederland heeft VPL benaderd voor input. Hier het resultaat:

3.2.17 Parketleggers

De vereniging Parketvloeren Leveranciers (VPL) heeft navraag gedaan bij een aantal leden waaruit blijkt dat coatings op basis van nanotechnologie in de parketbranche nog geen grote rol spelen. Mogelijk bevatten de lijmen nanomateriaal. Zoals eerder genoemd in de afbakening, worden polymeerdispersies bestaande uit een vloeistof met daarin polymeerdeeltjes die worden toegepast in de lijmen van dit rapport niet als nanomateriaal geclassificeerd.  



-          AD

In het AD van zaterdag 1 oktober heeft een artikel over houtenvloeren gestaan. Onder andere is Piet Boon geïnterviewd. Tevens zijn er citaten van VPL geplaatst. Natuurlijk wil je dat je vaker, beter en nauwkeuriger geciteerd wordt, maar vermelding was al meer dan de moeite waard. VPL word door AD gezocht en gevonden. VPL DÉ branchevereniging voor parketleveranciers. 



-          Volkskrant

Sylvia Witteman schrijft altijd haar column in het Volkskrant Magazine. Zelf vind ik het meestal doldriest grappige teksten. Nu had ze een alinea, de gehele column ging over klussen in huis, die ging over parket. Lachen als een boer met kiespijn. Een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Komt ie:

………… Nee, die vloer, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Het is dus zodat het er dus in het begin altijd héél anders uitziet als in de prospectus. Hout hé, dat leeft, dat verandert dus van dag tot dag. U zult zien, die kleur trekt dus als het ware helemaal bij. Kaal? Vindt u? Nee, dat zou ik niet willen zeggen. Dat is die Osmo-wax-finish. Dat is dus in feite heel populair, als zodanig.

En trouwens, u moet dus natuurlijk wel af en toe even de vloer in de onderhoudsolie zetten. Kost een paar uurtjes, maar dat is het dus dubbel en dwars waard. Het mag dus vooral niet te dik, want dan gaat het kleven, maar dus ook zeker niet te dun want slaat dus de spint in je nerf en dan kun je dus impregneren tot je een ons weegt maar het blijft dus dweilen met de kraan open.

Nou, en dan de dagen daarop dus wel even oppassen met lopen natuurlijk, alleen op sokken, dat spreekt vanzelf, en dus ook een paar weekjes beslist niet te hard praten. Dat is dus serieus wel een puntje van aandacht, want je hebt dus mensen die op zo’n pas geolied vloertje dus doodleuk een feestje geven, met druk gepraat, lachen en harde muziek, maar wat je dan dus krijgt is dus dat zo’n vloertje dus in één nacht helemaal zwart uitslaat en dan kun je dus gelijk helemaal overnieuw beginnen. Maar goed, dat hoef ik u dus allemaal niet meer te vertellen. ….



Niet zo mooi voor het imago van onze branche. Wel grappig.



6.       Nieuws van de VPL leden

Er is van Parketgroothandel de Eik een persbericht binnengekomen.

Met ingang van 1 september is Jaap Duinstra (1976) in dienst bij Parketgroothandel De Eik in de functie van vertegenwoordiger voor het rayon Noord – Nederland. Met ruim 10 jaar ervaring in de Parketbranche als freelancer in het noorden van het land heeft Jaap al de nodige kennis opgedaan. De afgelopen periode is hij intern bijgespijkerd om het zeer uitgebreide assortiment van Parketgroothandel De Eik nog beter te leren kennen. Hij gaat zich zowel richten op het versterken van bestaande relaties als op de acquisitie van nieuwe relaties. Daarnaast is met de komst van Jaap de opvolging en voortzetting van het filiaal in Veenwouden gegarandeerd. Hij is bereikbaar via 06-42363732 en Veenwouden@deeik.nl en staat vanaf nu voor u klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten