woensdag 21 maart 2012

Team Hout klaar voor EuroSkills2012

Vandaag zijn de deelnemers van Team Hout bekendgemaakt die gaan strijden om de Europese titels voor Meubelmaken, Machinaal houtbewerken CNC en Montagemedewerker timmerindustrie. De internationale beroepenwedstrijden EuroSkills2012 worden in oktober gehouden in het Belgische Spa-Francorchamps.
 

Het Team Hout bestaat uit drie vakkanjers die zichzelf medio maart bewezen tijdens de nationale wedstrijden SkillsMasters2012 in Rotterdam. De deelnemers Team Hout zijn Jesse Elzinga (Drachten), Job Sanders (Didam) en Gilian Voortman (Nijverdal) en zij volgen allemaal een mbo-opleiding.

 Elzinga vertegenwoordigt het onderdeel Meubelmaken (Cabinetmaking) en doet, als leerling bij vakschool HMC, praktijkervaring op via stages bij erkende leerbedrijven.

Sanders komt uit op het onderdeel Montagemedewerker timmerindustrie (Joinery) en leert 1 dag per week aan het Graafschap College. Voor het praktijkleren is hij in dienst bij OBD-Opleidingen.

Voortman neemt het Machinaal houtbewerken CNC (Woodmachine Technican) voor zijn rekening en volgt theorie bij het ROC van Twente en stages bij verschillende leerbedrijven.

 De teamleden kunnen met trots ons land en de hout- en meubelbranche vertegenwoordigen tijdens de Europese wedstrijden. De teamleden worden de komende maanden begeleid in hun voorbereidingen op weg naar EuroSkills2012.
 
Kenniscentrum SH&M organiseert de regionale en landelijke voorverkiezingen en de deelname aan EuroSkills om het werken in de hout- en meubelbranche bij een breder publiek bekend te maken. De beroepenwedstrijden bieden tevens een uitdaging aan de huidige leerlingen en werknemers en stimuleren een constante kwaliteit en uitdaging van het vak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten