maandag 27 augustus 2012

Nieuw: introductieles woningstofferen en parketleggen voor vmbo-ers


De instroom van jonge woningstoffeerders en parketleggers in de woonbranche is laag. Daarom heeft WoonWerk samen met de Stichting Erkende Stoffeerder en Unipro een introductielespakket ontwikkeld om jonge vmbo-leerlingen al vroeg in de opleiding kennis te laten maken met de beroepen woningstoffeerder en parketlegger. WoonWerk zoekt tevens bedrijven die een korte stageplek aanbieden aan woningstoffeerders en parketleggers in spe.

 

Het beroep en de opleiding van woningstoffeerder en parketlegger is bij leerlingen in de leeftijd van 16-18 jaar een onbekend beroep. En onbekend maakt onbemind. Terwijl de woonbranche zit te springen om een blijvende toestroom van jonge gekwalificeerde woningstoffeerders en parketleggers.

 

Daarom hebben de Stichting Erkende Stoffeerder, WoonWerk en Unipro de handen ineen geslagen en hebben een introductielespakket ontwikkeld speciaal voor tweede- en derdejaarsleerlingen van het vmbo, richting bouw. In dit lespakket maken de leerlingen kennis met het vak en de opleiding van woningstoffeerder en parketlegger. Met het lespakket wil de branche deelnemers aan de opleiding al in een vroeg stadium laten zien hoe leuk en creatief deze beroepen zijn. Inmiddels hebben 20 vmbo-scholen zich al aangemeld om het lespakket komend schooljaar in het opleidingsprogramma op te nemen.

 

De les woningstofferen/parketleggen duurt ongeveer 3 uur. Naast een theoretisch deel - verzorgd door een docent woningstofferen/parketleggen van het ROC - is er in het pakket ruim aandacht voor de praktijk. Onder leiding van medewerkers van Unipro gaan leerlingen aan de slag met schuren, stofzuigen, voorstrijken en egaliseren. Ook wordt er aandacht besteed aan het lijmen van vloerbedekking en linoleum.

 

Oproep stage
Steeds meer leerlingen op het vmbo in de leeftijd van 14-15 jaar gaan op stage om kennis te maken met de praktijk. De stages zijn vooral gericht op meekijken in een bedrijf en duren gemiddeld twee weken. Wilt u vmbo-ers laten zien hoe mooi het ambachtelijke vak van woningstoffeerder of parketlegger is? Meld u dan aan voor een stageplek. WoonWerk zal uw bedrijf onder de aandacht brengen van een vmbo-school in uw regio. Aanmelden kan bij Geert Meijerink van WoonWerk, telefoon 030 – 6020170 of g.meijerink@woonwerk.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten