donderdag 16 januari 2014

Hout- en meubelkampioenen Skills Masters trots op titel

Vorige week vonden de nationale beroepenwedstrijden Skills Masters plaats in Rotterdam. Mbo-ers streden hier om een eerste plaats. In de categorie Meubelmaken ging de eerste prijs naar Dennis Cornelissen uit Breezand. Dennis is werkzaam bij De Vries Makkum en volgt zijn mbo-opleiding bij ROC Friese Poort. In de categorie Montagemedewerker ging Frank van de Waerdt uit Leersum met de gouden plak naar huis. Frank is mbo-student bij HMC Amsterdam. De winnaars kunnen bij voldoende sponsoring, tevens meedoen aan de Europese beroepenwedstrijden EuroSkills. Daarbij krijgt dit jonge talent versterking van een specialist Machinaal houtbewerken/CNC. EuroSkills vindt begin oktober plaats in het Franse Lille.

 De tweede en derde prijs in de categorie Montagemedewerker timmerindustrie waren voor Bas van Wanrooij uit Veghel en Juul van Roij uit Goirle. In de categorie Meubelmaken was het zilver voor Willem Neef uit Siegerswoude en het brons voor Dennis Mulder uit Almere.

De zes deelnemers voor Meubelmaken en Montagemewerkers plaatsten zich voor Skills Masters na

een spannende voorselectie bij het Samenwerkingsverband Hout in Woerden. Hieraan namen 25 jongeren deel van diverse mbo hout scholen.

Met deelname aan de beroepenwedstrijden wil Kenniscentrum SH&M de mogelijkheden voor een loopbaan in  de hout- en meubelbranche bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Niet alleen door de beroepenwedstrijden en een informatiestand. Het  publiek kon ook zelf aan de slag met het frezen van een werkstukje. Aan belangstelling geen gebrek want het evenement voor beroep, studie en werk in Ahoy te Rotterdam telde ruim 29.000 bezoekers.

Een overzicht van alle winnaars is te vinden op de website van Skills Masters http://skillsmasters.nl/wat-is-er-te-doen/vakwedstrijden/uitslagen-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten