woensdag 19 oktober 2011

Maak uw houten vloer winterproof

Maak uw houten vloer winterproofMet de drie gouden tips van Solidfloor™

Amsterdam 19 oktober 2011 - De bladeren beginnen te verkleuren en het kwik is aan het dalen. De knusse wintermaanden zijn in aantocht. Ook thuis is het gezellig tijdens de donkere wintermaanden, met een beker warme chocolademelk op de bank eindelijk eens een boek uitlezen. Of gezellig met vrienden aan de grote eettafel, terwijl het buiten stormt. Helaas kunnen droge vrieskou en natte schoenen effect hebben op houten vloeren. Dat kan simpelweg worden voorkomen. Solidfloor heeft de drie gouden tips op een rij gezet, zodat houten vloeren mooi blijven, ook tijdens de koude gure wintermaanden.

1          Zet uw houten vloer in de hardwax olie
Zet voor de winter de houten vloer in de Solidfloor Ultimate Hardwax olie (naturel of wit). Hiermee wordt de vloer verzadigd en geeft de vloer een goede beschermlaag. Krassen en vlekken kunnen bovendien weer onzichtbaar worden. De Solidfloor Ultimate Hardwax oliën zijn hiervoor uitermate geschikt.

2          Zorg voor regelmatig onderhoud
Een houten vloer heeft de juiste verzorging en bescherming nodig. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de vloer. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat van goede kwaliteit. Vuil is de voornaamste reden van slijtage op houten vloeren. Door een mat buiten en binnen te leggen, wordt er voorkomen dat vuil en zand krassen gaan vertonen in de oppervlakte van het hout. Onderhoud de houten vloer om de twee weken/maandelijks met bijvoorbeeld Solidfloor zeep (naturel of wit).

3          Hou de luchtvochtigheid in uw kamer op peil
Een goede luchtvochtigheid in de woning is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer. De ideale luchtvochtigheid in huis varieert van 50 tot 65 procent. Bij een lagere luchtvochtigheid, veelal in de wintermaanden kan het hout gaan krimpen. Door een goede luchtvochtigheid te hanteren, wordt de levensduur van uw houten vloer aanzienlijk vergroot. De fraai vormgeven luchtbevochtigers van Stadler Form zijn zeer geschikt om de optimale luchtvochtigheid te krijgen én behouden in uw woning.

De Solidfloor onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar bij de Solidfloor dealer. De overige onderhoudsinstructies zijn na te lezen op www.solidfloor.com.

Solidfloor
Solidfloor is al jarenlang een toonaangevend Europees merk met een uitgebreide collectie hoogwaardige houten vloeren en bijpassende accessoires. Met zijn uitgebreide en eigentijdse gamma aan duurzame houten vloeren biedt Solidfloor interieuroplossingen voor elke smaak, stijl en wens. De collecties van Solidfloor lopen uiteen van klassiek tot modern. Houten vloeren van Solidfloor kenmerken zich door een duurzame kwaliteit. Niet voor niets geeft Solidfloor 25 jaar garantie op haar producten. Een actief uitgebreid partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan 30 Europese landen.

Meer informatie is te vinden op: www.solidfloor.com en www.stadlerform.ch.

3 opmerkingen:

 1. hallo
  bedankt voor het delen van je blog post is waardevol.chocolademelk op de bank eindelijk eens een boek uitlezen. Of gezellig met vrienden aan de grote eettafel, terwijl het buiten stormt.
  houten vloer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goede en oprechte zoals bericht werd je het posten ... Ik heb eigenlijk leuk vinden en waarderen u & aanbiedingen aanbeveling u detachering blijven.

  Eiken Houten Vloeren | Houtenvloeren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een geest waait posting gedaan door je maatje . Bedankt voor het delen . Ik wil meer berichten zoals deze door u in de toekomst .

  Laminaat Vloeren | Houten Vloeren Aanbiedingen

  BeantwoordenVerwijderen