donderdag 28 juni 2012

Fris en schoon de zomer tegemoet met de 3 schoonmaaktips van Solidfloor™

Amsterdam 28 juni 2012 - De zonnestralen komen weer het huis binnen. Een ideaal moment om het hele huis eens goed schoon te maken. De gordijnen van de ramen, vloerkleden en lopers uitkloppen. Alle ramen en deuren open voor frisse lucht. Meubels van de plek om ook zo bij de moeilijke plekjes te komen en natuurlijk mag het schoonmaken van de houten vloer niet ontbreken. En in slechts drie simpele stappen zorgt u ervoor dat ook uw houten vloer fris en schoon de zomer tegemoet gaat.

Stap 1            Stofzuig uw vloer


Vuil is de voornaamste reden van slijtage van houten vloeren. Verwijder daarom vuil en stofdeeltjes dagelijks van de vloer. Door een schoonloopmat buiten en binnen te leggen, voorkomt u dat vuil en zand krassen veroorzaken op de houten vloer. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.
Stap 2            Behandel de vloer met een houtreiniger
Na het grondig stofzuigen kunt u de vloer reinigen. Meng de Solidfloor™ intensieve houtreiniger in de juiste verhouding met (warm) water. Kijk voor de juiste verhouding op het etiket. Boen de houtreiniger met een witte pad, goed vochtig maar niet kletsnat, in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het spoelwater. Laat de houtreiniger ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken. Ververs het spoelwater. Neem met een uitgewrongen mop het losgeweekte vuil op. Spoel de mop regelmatig uit in het spoelwater. Na het dweilen de vloer volledig laten drogen (minimaal 4 uur bij kamertemperatuur) voordat u met het oliën kunt beginnen.


 Stap 3            Zet uw houten vloer in de (hardwax) olie

Nadat de vloer goed gedroogd is, kan kunt u met het oliën van uw vloer beginnen . Afhankelijk van de afwerking van vloer dient u een oxidatieve olie of hardwax olie van Solidfloor™ te gebruiken. Uw dealer kan u hierover informeren. De werkwijze is gelijk. Vernevel met een sproeiflacon de onderhoudsolie op de vloer. Even in laten trekken. Masseer de onderhoudsolie met een schone en droge witte pad in het hout. Wrijf de vloer hierna volledig met een pluisvrije katoenen doek. Laat de vloer drogen. Na 4 tot 6 uur mag u de vloer weer intensief belopen.

Na deze 3 stappen is uw houten vloer in ieder geval klaar voor een sprankelende zomer. Kijk voor meer informatie op
www.solidfloor.com

Solidfloor™
Solidfloor is al jarenlang een toonaangevend Europees merk met een uitgebreide collectie hoogwaardige houten vloeren en bijpassende accessoires. Met zijn uitgebreide en eigentijdse gamma aan duurzame houten vloeren biedt Solidfloor interieuroplossingen voor elke smaak, stijl en wens. De collecties van Solidfloor lopen uiteen van klassiek tot modern. Houten vloeren van Solidfloor kenmerken zich door een duurzame kwaliteit. Niet voor niets geeft Solidfloor 25 jaar garantie op haar producten. Een actief uitgebreid partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan 30 Europese landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten