maandag 28 april 2014

Team Hout naar EuroSkills2014


Team Hout is samengesteld voor deelname aan de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap EuroSkills 2014 in Lille, Frankrijk. Het team bestaat uit Dennis Cornelissen (Meubelmaken), Frank van de Waerdt (Montagemedewerker timmerindustrie) en Bas van Wanrooij (Machinaal houtbewerken CNC).

Dennis en Frank behaalden in januari 2014 de eerste plaats bij de nationale beroepenwedstrijden Skills in Rotterdam. Met toevoeging van Bas als specialist Machinaal houtbewerken CNC heeft het team de juiste versterking verkregen. Alle deelnemers zijn mbo-student en worden gesponsord door hun leerbedrijf of de school. De begeleiding van Team Hout is in handen van Alfred Evers (Kenniscentrum SH&M en ROC van Twente) en Erik Bosma (Kenniscentrum SH&M).

Op 12 april vond de eerste ontmoeting plaats met alle deelnemers van Team Nederland. Goed voor de nodige teambuilding, een korte mediatraining en het passen van de wedstrijdkleding. Bovendien kreeg iedere deelnemer een eigen Facebookpagina.

Samenstelling Team Hout:

·         Meubelmaken: Dennis Cornelissen uit Breezand. Dennis is werkzaam bij De Vries Makkum en volgt zijn mbo-opleiding bij ROC Friese Poort.

·         Montagemedewerker timmerindustrie: Frank van de Waerdt uit Leersum. Frank is mbo-student bij mbo vakschool HMC Amsterdam.

·         Machinaal houtbewerken CNC: Bas van Wanrooij. Bas is mbo-student aan ROC De Leijgraaf.

EuroSkills2014 vindt plaats van 2 tot en met 5 oktober. Tot die tijd gaat team Hout nog drie dagen trainen. En op 16 mei is er een bijeenkomst voor de praktische invulling van de wedstrijden. Voor een goede teambuilding komen de deelnemers van Team Nederland ook nog een aantal keren bijeen; dat is op 13 juni, 11 en 12 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten