maandag 21 maart 2011

Loofhout herkennen

Loofhout herkennen – Praktische handleiding voor houtkenner en beginner

Bij Sdu Uitgevers is onlangs het boek “Loofhout herkennen” verschenen, met als ondertitel ‘Praktische handleiding voor houtkenner en beginner’. Het is een uiterst veelzijdige gids voor het determineren van houtsoorten. In het boek worden de kenmerken van maar liefst 334 houtsoorten zeer gedetailleerd beschreven. De tekst wordt ondersteund door even zoveel foto’s, waarop zowel de langsvlakken als de kopse vlakken van het hout zijn afgebeeld. Daardoor is het mogelijk om vrijwel elke loofhoutsoort ondubbelzinnig te kunnen identificeren.

In tien hoofdstukken wordt uitvoerig ingegaan op onder meer de botanische en handelsnamen van houtsoorten, stamstructuur, weefselleer, uiterlijke kenmerken en determinatiekenmerken die het herkennen van de houtsoort vereenvoudigen. Verder worden alle technische begrippen duidelijk omschreven en worden praktische hulpmiddelen voor houtdeterminatie besproken. Een uitgebreide determinatietabel leidt de lezer stap voor stap naar een betrouwbare identificatie van de houtsoort. Daarnaast zorgt het omvangrijke register ervoor dat snel antwoorden worden gevonden op alle vragen rond het herkennen van loofhout.

Doelgroepen

“Loofhout herkennen” is een onmisbare gids voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met het determineren van hout, zoals douaniers, houthandelaren, docenten vmbo en hbo, architecten, binnenhuisarchitecten en houtbewerkers en -verwerkers. Daarnaast is het ook een aanwinst voor degenen die het verzamelen en herkennen van houtsoorten als hobby hebben.

Doordat “Loofhout herkennen” zeer compleet is en bovendien heel toegankelijk voor zowel professionals als studenten en leken, heeft het boek alles in zich om standaardwerk te worden in zijn vakgebied.

Waar is “Loofhout herkennen” verkrijgbaar?

Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel en via Sdu Uitgevers.

Boekgegevens

Titel: Loofhout herkennen
Ondertitel: Praktische handleiding voor houtkenner en beginner
Auteurs: L. Van Bladel, J.J. van de Groep
Uitgever: Sdu Uitgevers
Omvang: 328 pagina’s full colour
Prijs excl. btw: € 97,-
Prijs incl. btw: € 102,82
ISBN: 9789012582643
Nurcode: 955

Het boek is in te zien op www.sdu.nl/catalogus/9789012582643 en op www.hcto.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten