donderdag 24 maart 2011

Digitale RI&E voor de houthandel

Webbased RI&E voor de houthandel

Tot halverwege vorig jaar was het mogelijk om via www.rie.nl de software voor de RI&E te downloaden, te installeren en vanaf de eigen computer in te vullen. Het bestand met de gegevens werd ook lokaal opgeslagen.

Deze versie is sinds mei 2010 niet meer beschikbaar. Ook komen er geen nieuwe updates meer. Dat houdt in dat eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving niet meer worden verwerkt.

In 2010 is er een nieuwe webbased versie van de RIE beschikbaar gekomen, waarbij de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd. Hierbij worden ook de gegevensbestanden opgeslagen en bewaard op een centrale server. De vertrouwelijkheid van de gegevens wordt gewaarborgd doordat de gebruiker zich nu moet aanmelden en daarna alleen toegang krijgt door middel van het invullen van zijn emailadres en wachtwoord.
Deze versie biedt bedrijven die in het verleden gebruik maakten van de gedownloade versie of de internetversie de mogelijkheid om het "oude" bestand met de ingevulde gegevens te uploaden. Ook bij deze laatste groep werd het gegevensbestand op de lokale computer opgeslagen.

De procedure is als volgt:
· u moet zich eenmaal kosteloos aanmelden;
· u kunt daarna direct inloggen;
· in het startscherm wordt de mogelijkheid om bestanden van de oude RI&E omgeving via een formulier in te lezen aangeboden.
· door te klikken op "dit formulier" krijgt u de mogelijkheid om via "bladeren" naar de locatie van het bestand te gaan. Tenzij uzelf bij het opslaan van het gegevensbestand een alternatieve locatie hebt opgegeven, kunt u het gegevensbestand terugvinden in het directorie "MyDocuments".
· door op "upload" te klikken wordt het oude gegevensbestand ingelezen en is daarna zichtbaar in het startmenu. Er kunnen meerdere gegevensbestanden worden ingelezen.
De RIE is beschikbaar via www.rie.nl of via http://instrumenten.rie.nl.

Bron: Koninklijke VVNH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten