maandag 21 maart 2011

Nieuws van de parketopleiding

Wereldrecord parketleggen
Op het moment dat we tekst aanleveren voor het aprilnummer, wordt er op ons ROC druk geoefend voor het Wereldrecord Parketleggen, welke 23 maart gaat plaatsvinden. Er doen twee teams mee in Gorinchem. Wij vinden het dan weer leuk en een grote eer om er bij te zeggen dat er ca. 25 (oud)leerlingen meedoen! Het is de bedoeling dat zij per team, met 16 man tegelijk 16m² parket in een blokpaneel in een bepaalt patroon gaan leggen. En natuurlijk…….zo snel mogelijk! Want de recordtijd die gebroken moet worden is 3 minuten en 33 seconden. De blokken moeten samengesteld worden uit 9 stroken van 7cm (samen dus 49cm in het vierkant). Ook moet de vloer verlijmd worden. Hieronder vast een impressie van de voorbereidingen, in het volgende nummer komen we er natuurlijk uitgebreid terug!


NKP
Tijdens dezelfde beurs in Gorinchem wordt ook het Nederlands Kampioenschap Parketleggen gehouden. Voor dit evenement wat om het jaar plaatsvindt, moet dit jaar een groot tapis-bord van ca. 3 m2 gemaakt worden. Dit keer ‘strijden’ er 15 senior- en 5 junior parketleggers. Bij elkaar dus 20 deelnemers waarvan, jawel, 10 (oud)leerlingen van het ROC Midden Nederland.
De eerste dag wordt het bord gemaakt, de tweede dag wordt het bord geschuurd en afgewerkt, de derde dag wordt het bord beoordeelt door een vakkundige jury zijnde: Aad Verbrugge, Ruud Boom, Mari Habraken, Karin Benders en André Hazet. Ieder beoordeelt naar zijn eigen expertise; dit kan zijn op het werkproces, werkvoorbereiding, veilig werken en natuurlijk op de (uiteindelijke) kwaliteit. Uiteraard in het volgende nummer meer!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten